fbpx

Chiar este apa alcalină bună pentru tine?

În căutarea soluțiilor pentru o hidratare corectă, te-ai întrebat, cu siguranță, dacă apa alcalină aduce beneficii reale organismului.

Studiile realizate în această direcție oferă informații interesante despre calitatea și riscurile posibile ale tuturor tipurilor de apă pe care un individ le consumă. În ceea ce privește situația națională, rezultatele arată că românii nu sunt informați cu privire la apa pe care o beau și consumă zilnic doar jumătate din cantitatea necesară. Află beneficiile și dezavantajele principalelor surse de apă și fă alegerea corectă pentru sănătatea ta.

CE ESTE APA ALCALINĂ

Știai că organismul tău conține într-o proporție de 70% apă? Menținerea constantă a acestui nivel este vitală pentru sănătatea ta. Având în vedere cantitatea de apă pe care o pierzi prin activitățile zilnice, hidratarea devine foarte importantă. În caz contrar, organismul devine deshidratat, iar acest lucru poate duce la o serie de probleme de sănătate. În lipsa apei, funcțiile naturale ale corpului nu pot fi îndeplinite și astfel apar semnele de oboseală, dureri de cap și probleme digestive. Cei mai mulți specialiști recomandă soluția apei alcaline, dar este într-adevăr benefică?

Atunci când discutăm despre apa alcalină, primul criteriu pe care trebuie să îl luăm în considerare este nivelul pH-ului. În termeni simpli, pH-ul presupune autoritatea principală care reglează toate procesele celulare în corp. Cu cât nivelul pH-ului este mai mic, cu atât crește valoarea acidității, iar corpul nostru încearcă să restabilească echilibrul acido-alcalin al sângelui. Când nivelul de aciditate este prea mare, sistemul nostru muncește în plus și acest lucru poate provoca stres pentru alte zone ale organismului. Valoarea normală a pH-ului organismului este de 7.35 – 7.45, iar abaterea de la acești indici anunță apariția unor afecțiuni.

Avantajul principal al apei alcaline este tocmai nivelul ridicat de pH pe care îl are în comparație cu apa obișnuită. În timp ce apa de la robinet are pH-ul 7, apa alcalină are un nivel de 8 sau 9. Datorită acestei proprietăți, apa alcalină reușește să neutralizeze acidul din întregul corp.

apa alcalină beneficii

Apa alcalină vs. apa plată

Când vine vorba de alegerea apei de consum, un studiu realizat în 2015 arată că apa plată îmbuteliată este principala sursă de hidratare pentru români. Aceeași cercetare a demonstrat că românii aleg apa pe care o consumă în funcție de gust, brand și compoziție chimică. Din declarațiile celor prezenți la focus-grupuri, proprietățile apei devin importante doar atunci când vorbim despre copii și recomandările medicului. Ce ar trebui să înțelegem cu toții este că alegerea făcută în neștiință de cauză poate fi dăunătoare pentru buna funcționare a organismului. Să analizăm împreună câteva avantaje și dezavantaje ale tipurilor de apă, ca tu să alegi cea care ți se potrivește:

Apa de la robinet

Cunoscută drept apă dură, tot mai mulți oameni evită consumul apei de la robinet. Acest tip de apă este încărcată cu cantități mari de minerale de calciu, magneziu și chiar urme de metale. Cum e posibil acest lucru? Înainte de a ajunge în robinet, apa trece printr-un traseu subteran. Odată infiltrată în sol, aceasta adună o cantitate semnificativă de minerale. Calciul reprezintă principala componentă care creează duritatea lichidului, iar alte metale care încarcă apa sunt fierul, cuprul, siliciul. Pentru a purifica apa de aceste componente și pentru a o face potabilă, clorinarea este cea mai folosită metodă. Totuși, studiile au arătat că aportul de clor în organism este un factor de risc în apariția cancerului.

Deși nu este la fel de costisitoare ca apa din comerț, apa de la robinet poate afecta semnificativ funcțiile vitale ale corpului.

Apa îmbuteliată

Spre deosebire de apa de la robinet, apa din comerț aduce mai multe avantaje. Chiar dacă ieși la plimbare sau te pregătești de antrenamentul de sport, poți lua apa la sticlă oriunde cu tine. De asemenea, o poți găsi la orice magazin din apropiere. Cu toate acestea, cumpărarea zilnică a doi litri de apă îmbuteliată aduce costuri semnificative.

Mulți consumatori preferă aprovizionarea cu apă îmbuteliată în locul apei de la robinet. Într-adevăr, este o opțiune mai sigură și mai curată. Totuși, studiile realizate spun alt lucru. Consiliul Național de Apărare a Resurselor New York a declarat că nu există nicio asigurare că apa este mai curată decât cea de la robinet, doar pentru că este comercializată. În realitate, aproximativ 25% din cantitatea de apă din comerț este apă de la robinet – uneori tratată, uneori nu.

Apa minerală vs. apa plată

Atunci când sunt puși în poziția de cumpărare, românii aleg, cel mai adesea, apa plată. Este o variantă mai benefică decât cea minerală? Specialiștii notează că, într-adevăr, apa plată oferă un grad mai mare de hidratare. Avantajul principal este că poate fi consumată în cantități mai mari, deoarece nu conține acid și nu creează disconfort gastric. Cu toate acestea, cei care aleg apa minerală apreciază compoziția chimică, ce are mai multe săruri de rehidratare necesare organismului. Totodată, setea este potolită mai rapid datorită acidului.

Apa alcalină naturală sau artificială?

Apa ce este în mod natural alcalină își preia calitățile din mediul natural: apa izvoarelor își ia proprietățile minerale din compoziția pietrelor de pe traseul ei și, astfel, dobândește caracterul alcalin. Cu toate acestea, nu întotdeauna ai posibilitatea să beneficiezi de apă direct de la sursa naturală. Din fericire, există metode care transformă apa obișnuită în apă alcalină printr-un proces chimic, numit electroliză. Această tehnică folosește funcțiile unui ionizator pentru a crește pH-ul apei obișnuite. Astfel, este posibilă separarea moleculelor acide de cele alcaline. Întregul proces este foarte eficient, însă calitatea apei din sursa originală este importantă: înainte de ionizare, trebuie să te asiguri că apa nu este contaminată.

Fără îndoială, apa alcalină din izvoare poartă proprietăți calitative naturale, însă apa artificială prezintă aceleași avantaje. Tehnologia ne permite să oferim apei de acasă beneficiile pe care le aduce natura, iar acest lucru trebuie neapărat exploatat.

apa alcalină beneficii

Consumă apă în mod responsabil

Încearcă sistemul de purificare apă
cu funcție de apă alcalină AR-02

Beneficiile apei alcaline pentru organismul tău

Hidratează și alcalinizează pH-ul corpului

Obsesia lumii moderne pentru cafea, băuturi răcoritoare, alimente și aditivi procesați a desensibilizat mecanismul nostru de sete. De aceea, mulți dintre noi nu ne-am însușit obiceiul de a bea apă și nu respectăm cantitatea recomandată. În astfel de condiții, organismul ajunge în etapa de deshidratare, care afectează tensiunea arterială, metabolismul zahărului, digestia și funcția renală. Oboseala și durerile de cap, împreună cu constipația sunt primele simptome ale deshidratării.

Prin consumul de apă alcalină, organismul se hidratează mai eficient, datorită conținutului molecular mai mic pe care îl are față de apa obișnuită. De asemenea, prezența unor diferite tipuri de minerale naturale ionizate ajută circulația sângelui, astfel încât corpul să funcționeze optim.

Ajută la detoxifiere

Precum o mașină care își auto-reglează funcțiile de curățare, corpul nostru are capacitatea naturală de a restabili echilibrul în organism. Auzim, din ce în ce mai des, despre dietele moderne pentru detoxifiere, însă ce presupune cu adevărat acest proces și de ce este necesar pentru organism?

Într-o definiție simplă, detoxifierea este o funcție a corpului de eliminare și neutralizare a toxinelor din organism. Dacă mecanismele naturale de detoxifiere recunosc toxinele din alimentele nedăunătoare, toxinele „rele” nu sunt receptate, deci se depozitează în corp. Fără a realiza, intrăm zilnic în contact cu astfel de substanțe, pe care le preluăm din apă, aer, mâncare, medicamente. Organele responsabile de tot acest mecanism sunt colonul, rinichii, ficatul, plămânii și pielea, însă, uneori, capacitatea corpului este depășită. În aceste momente, în care corpul nu mai reușește să facă față, încep să apară semne de oboseală, dureri de cap și grețuri. Dacă ți se întâmplă să întâmpini aceste simptome, fără a găsi o explicație specifică, o dietă de detoxifiere este binevenită pentru recăpătarea energiei.

Apa alcalină pentru detoxifiere este recomandată chiar și de către vedetele românești, care i-au cunoscut efectele. De exemplu, Andreea Marin este una dintre persoanele importante care declară că apa alcalină aduce beneficii reale pentru purificarea organismului.

apa alcalină beneficii

Protejează principalele organe ale corpului

  • Colonul

Toxinele adunate din viața de zi cu zi se depozitează adesea în colon și pot fi foarte dăunătoare. Probleme digestive și constipația sunt doar câteva din efectele ce se fac simțite atunci când nu consumăm o cantitate suficientă de apă. Conform studiilor realizate de cercetătorii americani, apa alcalină este mult mai sigură și, de obicei, chiar mai utilă decât alte produse de curățare și detoxifiere a colonului.

 

  • Rinichii și ficatul

Rinichii noștri reprezintă un puternic sistem de detoxifiere, în ajutorul cărora intervine și ficatul. Rolul ficatului este acela de a distruge toxinele pe care rinichii nu le pot administra, astfel încât să poată fi eliminate în siguranță. Cu toate acestea, în condițiile în care organismul nostru are un nivel mare de aciditate, acest sistem își pierde eficiența. Ca urmare, toxinele dăunătoare rămân în sânge. Prin consumul de apă alcalină, pH-ul urinar crește rapid și astfel restaurăm eficiența sistemului de detoxifiere. 

  • Inima

Cele mai multe boli de inimă pot fi prevenite dacă acordăm atenție dietei și stilului de viață. De aceea, apa alcalină ar trebui să facă parte din lista obiceiurilor sănătoase pentru inima ta. Principalele 2 avantaje care o recomandă sunt: hidratarea profundă și reducerea colesterolului.

Hidratarea inimii este importantă în procesul de pompare a sângelui. Cercetările Universității de Stat Montana au arătat că apa alcalină hidratează inima cu aproximativ 17% mai mult decât apa curată, iar dacă ești deshidratat, aceasta rehidratează mai rapid.

Un alt motiv pentru care apa alcalină are grijă de inima ta să fie sănătoasă, este reducerea colesterolului. Studiile arată că are capacitatea benefică de diminuare a nivelurilor trigliceridelor și lipoproteinelor.

Intensifică procesul de slăbire

Majoritatea mâncărurilor pe care le consumăm zilnic măresc acidul din organismul nostru. Rezultatul presupune crearea de celule grase pentru a neutraliza acidul, ceea ce duce, în mod inevitabil, la creșterea în greutate. Apa alcalină poate reduce depunerea grăsimilor prin neutralizarea naturală a acizilor. Astfel, o persoană cu un nivel sănătos de alcalinitate pierde din greutate mai ușor decât una cu nivel ridicat de aciditate. Pe lângă consumul de apă alcalină, este recomandată și alimentația pe bază de produse alcaline precum:

legume – ridichi, dovleac, cartofi noi, salată verde, pătrunjel, usturoi, vinete, conopidă, busuioc, coriandru, andive, varză, mazăre, chilli, asparagus etc.;
fructe – avocado, lămâie, nucă de cocos proaspătă, grepfrut etc.;
cereale și leguminoase – știr, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc.;
semințe – migdale, semințe de in, de susan, de floarea-soarelui, cocos etc.;
ulei – de in, de avocado, de cocos etc.;
germeni – de soia, de ridiche, de broccoli, de Quinoa etc.;
verdeață – mlădițe de grâu, de orz, ovăz, coada calului etc.;
pâine – pâine cu germeni, lipie cu drojdie etc.;
ceaiuri – negru, alb, verde.

Guy Abraham și Jorge Flebas sunt doi cercetători suedezi ce au analizat beneficiile apei alcaline. Studiul lor, Consumul zilnic de 2 litri de apă alcalină timp de 2 luni și efectele asupra compoziției corporale pentru patru subiecți obezi, a confirmat pierderea a 6 kilograme în perioada de test. Subiecții participanți, de vârstă mijlocie, nu au schimbat nimic în stilul lor de viață: au consumat același tip de alimente și au realizat același aport de exerciții fizice. Singura diferență adăugată programului zilnic a fost consumul de apă alcalină. În două luni au apărut și efectele: cei 4 indivizi au slăbit 6 kilograme.

Recomandare

La începutul fiecărei zile, stabiliți-vă obiectivul de a consuma cel puțin 2-3 litri de apă. Dimineața, în prima jumătate de oră după trezire, trebuie să beți cel puțin 2 pahare de apă pentru stimularea metabolismului. Totodată, în acest fel, organismul primește ajutor pentru a elimina toxinele eliberate în timpul somnului. Pentru duble beneficii în slăbire, puteți adăuga o lămâie proaspătă pentru a spori funcția de digestie.

 

apa alcalină beneficii

Cum obții apă alcalină acasă

Te poți bucura de beneficiile sănătoase ale apei alcaline chiar la tine acasă. Folosind sistemele de alcalinizare, apa obișnuită devine alcalină, iar proprietățile ei acide dispar. Acestea funcționează pe principiul osmozei inverse, tehnologie ce îndepărtează impuritățile dizolvate în apă prin intermediul unei membrane semipermeabile. Ce înseamnă asta? Apa de la robinet, pe care o evitai pe motiv că e periculoasă, poate fi curățată de impurități cu ajutorul unui astfel de purificator. Poți găsi mai multe motive pentru preparare apă alcalină acasă și importanța folosirii produselor pentru alcalinizare aici și aici.

Sănătatea începe cu apă curată!

Află cum te poți bucura de toate beneficiile apei alcaline la tine acasă!

Concluzii

Apa alcalină aduce o serie de beneficii pentru organism: hidratează în profunzime, ajută procesul de slăbire, energizează, protejează organele corpului și echilibrează nivelul pH-ului. Este alegerea ta dacă vrei să îți asumi un stil de viață sănătos, în care hidratarea pune în funcțiune principalele procese ale corpului. Informarea e un prim pas facil, iar convingerea că ai făcut decizia corectă presupune încercarea din partea ta. În acest fel, vei afla chiar tu dacă apa alcalină este bună pentru tine.

Noi îți suntem întotdeauna alături cu informații și soluții personalizate pentru nevoile tale. Îți punem la dispoziție serviciul de consultanță și sisteme performante pentru purificarea apei. Descoperă gama de produse pentru filtrare, dedurizare și alcalinizare a apei. De acum, poți beneficia de apă curată oriunde: acasă, la birou sau în alte spații de interes.

 

Acest website foloseste cookie-uri proprii, cat si cookie-uri adaugate de terti pentru a va furniza o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului dvs. Mai multe detalii, aici.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close